dimecres, 7 de novembre del 2012

Torna el gran circ de la democràcia.



Ladies and gentlemen! Cordeu-vos fort els cinturons, agafeu alè i prepareu-vos per assistir a un dels més grans espectacles de la humanitat! El joc de les cadires a la màxima potència! Un brainstorming colossal! Les ments més brillants del país dissenyant campanyes apassionants!
Quins eslògans! Quines multituds extasiades que ens esperen! Veure’m llàgrimes d’emoció entre els assistents als mítings! Ens emocionarem més que amb l’Obama! El gran Obama que ha tornat a guanyar després no de haver fet gairebé res d’aquell món nou que va prometre. Qui recorda el Yes we can?

La senyora Merkel preveu 5 anys més de crisi, Joseph Stiglitz (premi Nobel d’economia) en preveu 15 més. Atur desbordat, baixades radical del poder adquisitiu, mig país hipotecat i esclavitzat per pisos que no valen el que la gent paga...Una misèria de present i un futur miserable!

Així, els paladins de la democràcia, els homes més preparats del país debatran com solucionar això en debats apassionants!

De fet, ens podríem saltar tota la campanya i anar directament a la nit electoral. Només cal veure si CIU treu l’absoluta o es queda a dos o tres diputats, bavejar amb la patacada història del PSC (després que Montilla, pallasso assalariat de per vida i amb un despatx pagat per haver estat president, digués que fer un referèndum era dictatorial i comparar el que està passant a Catalunya amb el franquisme, només espero el dia que s’ensorrin definitivament i es dissolguin. Maleïts botiflers!!), i escoltar les quatre bajanades que cada líder dirigirà a la parròquia.

De fet, tots guanyaran menys el PSC! L’únic que ha d’escriure un discurs perdedor és el senyor Navarro. CIU guanyarà perquè millorarà resultats després de les retallades i la gent està amb el President, ERC guanyarà perquè millorarà resultats i la gent comença a oblidar el nefast tripartit, el PP guanyarà perquè traurà algun vot més, els comunistes milloraran perquè vendran flors i naps i bestieses anti-crisi i no diran que són comunistes, Ciutadans guanyarà perquè millorarà resultats.

De fet, també perdrà SI perquè no entrarà i el Lopez Tena no dirà bestieses com que els resultats han estat molt dignes amb un entorn de vot útil a CIU.  La CUP no entrarà però dirà que han guanyat perquè han tret uns bons resultats per ser la primera vegada i muntar-ho tot en quatre dies.

Estic encuriosit per saber que farà Plataforma per Catalunya, les anteriors eleccions gairebé entren al Parlament (van estar-hi durant part de l’escrutini) sense que mai ho digués cap enquesta. No us heu fixa’t que no apareixen a cap enquesta? Que ningú en parla mai? Misteris de la democràcia i les seves censures...Tenen por que passi el mateix que a Grècia, on doblaran resultats els partits d’extrema dreta? 

Democràcia és una estranya paraula quan els ciutadans votem llistes tancades decidides pels partits polítics. Només apareixen als mitjans públics els partits polítics que ja hi ha al Parlament, així res canvia i sempre tot és el mateix. Suposats partits demòcrates no volen que el poble català decideixi el seu futur en un referèndum, que hi ha més demòcrata que donar la veu al poble?

Així, assistirem novament al gran espectacle de la imperfecta democràcia catalana. Apassionant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada