dimarts, 8 de maig del 2012

Per què correm? Grècia, Hollande i Bankia.

Hi ha un boom de l’esport popular. Una moda enorme. Les carreres de 10 km, les mitges maratons, les maratons, duatlons, triatlons, marxes populars... totes baten rècords d’inscripcions, cada cop el nivell és més alt. Un exèrcit silenciós d’esportistes està prenent el carrer. Les agulletes estan de moda. A qui no li fan mal les cames un dilluns?

De manera gratuïta, perdent hores de son, es sacrifiquen, s’entrenen i paguen per fer la cursa!

És una conspiració a nivell nacional de fisioterapeutes, podòlegs i osteopates per fer-se rics? Estan abduïts? És culpa dels transgènics o de les antenes de telefonia? Una conspiració judeo-masònica? 

Ningú sap el perquè ho fan, però agafen força dues teories:

1.- L’esport individual enganxa perquè recompensa l’esforç. A diferència de la resta de parcel·les de la vida, aquí no hi ha excuses. Ets tu sol contra el repte. Tu guanyes o perds. No et pots enganyar ni et pots posar excuses. Si et sacrifiques i entrenes, sempre millores. Hi ha recompensa a l’esforç. Això enganxa i dóna confiança en un mateix.

Això no funciona en cap altre àmbit de la vida. Et pots esforçar molt i que et fotin fora de la feina, que hi hagi un ERE o que arribi una crisi brutal causada per altres. Pots no trobar feina per preparat que estiguis o cobrar un sou de merda. La teva parella et pot enganyar amb el primer que passa o els teus fills es poden envoltar de males companyies.

L’efecte de rebre una recompensa a un esforç, es tan gran perquè és estrany que es reconegui la feina o el sacrifici en aquesta societat. I això enganxa.

2.- És la causa-efecte del ridícul espantós que vivim com a societat. 

Grècia es recargola agonitzant, fent passos de gegant cap al caos, guerra civil o cop militar. Han entrat al Parlament grec partits molt radicals (el partit nazi proposa donar un tret al cap als immigrants il·legals i minar les fronteres) i no hi ha pacte possible. Volen sortir de l’euro i no volen pagar el deute.

Hollande guanya a França i diu que vol gastar els diners que no hi ha. No veuen que s’estan suïcidant? No han après res del que fa un govern socialista amb una crisi?

Bankia. Tenim Caja Madrid que s’arruïna finançant coses a la Comunitat de Madrid. Tenim Bancaja que s’arruïna finançant coses a la Comunitat Valenciana. A tot arreu mana el PP. Ho ajuntem i posem Rodrigo Rato a presidir-ho. Quan tot està completament arruïnat ho salvarem amb dinar públic.

Perquè ningú digui res, plega el senyor Rato i posem davant un senyor prejubilat del BBVA (senyor que va guanyar quasi 70 milions d’euros al prejubilar-se, els tornarà?) així sembla que no sigui el que és tot plegat.

La gent s’entrena per córrer o caminar més ràpid per fugir!! La gent vol fugir i està preparant-se!! I la gent pensa, on fugiré? A França? No més lluny!! Portugal, resta d’Europa? Nooooo!!! Més lluny!!!! On no arribi la pudor de merda!!

I la gent s’entrena i s’entrena...perquè veuen que s’haurà de caminar molt i molt i molt, per arribar al país de la utopia i comprar un pis a la ciutat de la Gominola.

Ciutat governada per polítics valents i aptes, amb gent honrada i treballadora que no vol viure del cuento, on no existeixen les hipoteques subprime, els pelotazos, els bancs dolents, Iniciativa-Els Verds ni altres coses dolentes.

Existirà la ciutat de la Gominola o serà com l’Atlàntida o el Dorado?



2 comentaris:

  1. Tu, quan siguem independents jo votaré Iniciativa, o el partit verd que hi hagi, així que no els cataloguis com a dolents per-se. Sense planeta no hi ha economia, ni Catalunya...

    ResponElimina
  2. No crec que iniciativa sigui un partit verd. És una partit comunista. Les seves solucions verdes van ser bajanades com els arbres de Nadal metàl·lics a pedals, més cars, bruts i amb una petjada ecològica molt pitjor.

    Sóc molt favorable a la protecció del medi ambient, no dels comunistes que busquen vots disfressats de protectors del medi ambient.

    Per com dius, primer la independència, després que s'alterni la gent al poder com a la resta de països del món!

    ResponElimina