divendres, 16 de desembre del 2011

Vaticinis 2012

Com a qualsevol mitjà de comunicació, no podem acabar l’any sense tirar les cartes, contractar algun espatllat que llegeixi les entranyes d’un hàmster mort, les línies de la mà o les ungles del peu, i ens doni llum al futur!

Com que el pressupost no ens arriba per científics d’aquest “calibre”, hem decidit fer-ho utilitzant el sentit comú.

Doncs això, vaticinis per l’any 2012 i classificats per possibilitat de que passin! La ciència al servei de l’endevinologia!!

Durant aquests dies que falten fins a final d’any, s’acceptaran tot tipus de modificacions i suggeriments. En una espècie d’experiment o joc, i esperant una mica de participació, es farà una versió final tenint en compte les opinions dels lectors.

A principis d’any, si tot va bé, ho publicarem i podrem comprovar si les nostres profecies es compleixen. Els vaticinis van lligats als camps més elevats de la saviesa humana, això és l’economia, la política i l’esport.

Som-hi!

Molt probable (més d’un 70% de probabilitats que succeeixi)


- Tancament de l’aeroport d’Alguaire. El final del somni! Algú farà cas de la proposta de fer-hi un complex ludico-festiu tematitzat?
- Retards constants en el pagament de les nòmines als funcionaris.
- Impagament dels bons de la Generalitat, es prometrà un interès més alt a llarg termini però no es podran recuperar els diners.
- Sortida de l’euro d’alguns dels països amb més dificultats (mínim Grècia).
- Menú de “corralito” a l’Argentina als afortunats països sortints de l’euro.
- El Barça guanya novament Lliga i Champions. El cicle perfecte continua.
- Sentirem més lamentacions per les retallades a TV3 fetes pels propis professionals de la cadena amb sous d’escàndol, que per les retallades fetes en la resta d’àmbits.
- L’Agència Catalana de l’Aigua es declarada en fallida, més de la meitat del personal és acomiadat, s’atura el funcionament d’un gran nombre de depuradores, es suspèn el pagament d’infraestructures ja construïdes i s’atura completament la construcció de noves.
- Els preus dels pisos continuaran avall, avall, avall....
- Els bancs es continuaran fusionant i seguirem parlant de crear un banc dolent.
- Es seguirà injectant diners públics als bancs i parlant de nous forats i més diners a injectar.
- Els gerents dels bancs rescatats amb diners públics seguiran cobrant milions d’euros anuals i seguiran tenint jubilacions de milions d’euros.

Probable (entre un 30% i un 70% de probabilitats que succeeixi)

- Sortida de l’euro de l’estat espanyol.
- Els regants del canal Segarra-Garrigues no s’apunten al reg al preu actual de l’aigua i ningú sap ja com aguantar tota la història.
- El percentatge d’atur supera el 25%.
- Greus incidents a l’estil londinenc (aldarulls, saquejos a comerços, caos i incendis,...) a les rodalies de Barcelona.
- Les poques estacions d’esquí catalanes que encara segueixen en mans privades, acaben en mans de la Generalitat al no poder tenir continuïtat. Totes tret de Baqueria Beret, on esquia la Família Real sense l’Inaki!

Possible (menys d’un 30% de probabilitats que succeeixi)


- Dissolució de l’euro i fi de la Unió Europea.
- Després d’anys de malgastar centenars de milions d’euros que ningú sap d’on surten sense cap resultat, el Real Madrid entra en fallida i declara en suspensió de pagaments. Aprofitant l’ERE blanc, el Barça fitxa Cristiano Ronaldo i Sergio Ramos per fer el manteniment dels sanitaris del Camp Nou.
- Es rebaixarà a la meitat els preu d’un forfet a Catalunya, posant-lo al preu de les estacions franceses per intentar salvar el negoci.
- Es produirà una gran guerra com passa històricament després d’una gran crisi (improbable a curt termini, més probable a mitjà-llarg termini).
- La gent es deixarà de preocupar de collonades i es preocuparà de coses importants.

Totalment impossible (0% de probabilitats que succeeixi)

- Arribada al qualsevol govern mundial de gent preparada.
- Unitat dels partits independentistes catalans vers un objectiu comú.
- Independència de Catalunya.
- Cristiano Ronaldo guanya la Pilota d’Or i Mourinho reconeix la superioritat del Barça.
- Judici, expropiació dels bens i inhabilitació de per vida per ocupar càrrecs públics o places funcionarials als màxims dirigents del darrer govern tripartit i de les dues legislatures del Zapatero.
- Judici, expropiació dels bens i retirada del sou vitalici a Jose Luis Rodríguez Zapatero, per calumnies continues contra el poble de Catalunya i com un dels principals causants de la seva ruïna econòmica.
- Montilla i Saura deixen els seus llocs de senadors i demanen perdó de genolls al poble de Catalunya per haver arruïnat el país.
- La Casa Reial tornarà amb interessos tots els diners que ha robat el senyor Inaki.
- Els germans Gasol, que ingressen uns 24 milions de dòlars anuals entre els dos, faran una bona obra social.
- La societat deixarà de mirar la televisió putrefacta i es dedicarà a formar-se i pensar com sortir amb dignitat de la que està caient.

5 comentaris:

  1. Aquest és l'inici d'un gran debat? Doncs esperem un bon moment i posem les qüestions sobre la taula (les pronosticades i algunes més).

    ResponElimina
  2. T'has oblidat de dir que de tot te la culpa erc.
    Ferum de corrupciu!

    ResponElimina
  3. Ho firmo gairebé al 100%, excepte lo de lliga i champions. Aquest any, copa i champions (per molt greu que em sapigui i per molt insoportable que es faci que la merengada guanyi un títol important!)

    ResponElimina