dijous, 22 de setembre del 2011

Em trec el nivell D de català o una llicència d’armes?

L’ídol amb peus de fang ha caigut! 1 punt de 6 possibles. Mourinho potser no és Deu! No pot ser! Un altre cop sense líders!

Crisi, empreses que tanquen, retallades a la sanitat i l’ensenyament, indignats que es manifesten, atur, hipoteques, gent que no arriba a final de mes... Els genets de l’apocalipsi cavalquen desbocats entre nosaltres! Sembla que només pot empitjorar amb la tornada de la pesta negra! La societat sencera està en una debacle històrica, decadència pura!

La gent s’esquinça les vestidures i es llença en orgies desenfrenades per aprofitar els pocs moments que queden abans que arribi la fi del món! O era una peli que vaig mirar ahir? Mmm...

La inquietud es pot palpar en l’ambient. Al bar, a la peixateria, a la feina o a la cua del Dragon Khan, a tot arreu la gent només parla de crisi i més crisi. Tothom parla de sub-primes, dels punts de deute espanyol , de com arreglar l’atur i de i+d+i i collonades vàries. I jo mateix el primer.

Abans tothom és veia amb cor de ser entrenador del Barça, tothom era entrenador en potència! Fer una alineació i escollir la millor tàctica era a l’abast de qualsevol, millorant el que fes en Cruyff.

Ara tothom és un alcalde del seu municipi en potència i un economista que arreglaria el món. Tothom sap exactament com arreglar el que els millors economistes no poden.

I tothom està cagat perquè ningú sap que passarà. I llavors un conegut m’assalta amb la següent reflexió: “Tinc temps per perdre i no se que fer, si llençar els diners millorant els meus pronoms febles i treure’m el Nivell D de català, que per cert, quedarà molt bé emmarcat al lavabo junt amb la Llicenciatura, el Postgrau i els dos màsters, o treure’m la llicència d’armes. Crec que necessito una escopeta per defensar les meves propietats obtingudes amb anys de suor, la bici, la moto i mobles de l’Ikea del pis de lloguer”.

Uns anys endarrere, li hauria dit “Company, millora els pronoms febles, estudia la nostra fonètica i perfecciona el teu coneixements dels dialectes. T’enriquirà, milloraràs professionalment i et servirà de molt a la vida. Adquireix coneixements i busca l’excel•lència!. La formació és la millor inversió que pots fer!”.

Després d’uns anys on la política espanyola i catalana han potenciat al màxim l’excel•lència, creant llocs de treball qualificats, premiant la formació i sense fomentar la vagància i la indigència mental, hem arribat a un nou punt. Per sort, ara la societat és madura i responsable, ningú viu del cuento i no existeix gent que cobra i cobra sense aportar res.

En conseqüència, li vaig dir “Company, anem junts a l’armeria, conèixer el funcionament d’una arma de foc és la millor inversió que pots fer avui en dia!”.

Doncs això.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada