dimarts, 3 de maig del 2011

Ha mort la Blancaneus!!!

Avui, 3 de maig del 2011, ha mort la Blancaneus.

En el meu desplaçament fins la feina, a les 08:45 del matí, en un indret recondit de les terres de Lleida la topada ha estat casual. Tres dels nans han estat malferits pel foc creuat i s’han donat a la fuga. Un nan ha causat baixa.
Blancaneus, enemiga pública número mundial pel tràfic de cocaïna (com el seu nom indica), ha caigut víctima d'una rafaga de pistola d'aigua.

Les seves despulles han estat tractades seguint el ritual Walt Disney (és a dir, congelades) i s’han abocat al riu Segre. El motiu és convincent, els seguidors radicals de Walt Disney podrien convertir la tomba en lloc de pelegrinatge i punt creador d’ideologies extremes.

Proves? Cap, la meva paraula. Imatges? Un nan malferit, que podria ser de jardí.

Els efectes no s’han esperar, igual que amb el cas de Bin Laden, han pujat les borses d’arreu del món i ha baixat el preu del petroli. Les mostres de felicitat dels habitants d’arreu del món, enarborant banderes i xisclant, han estat molt emotives. Patriotisme, unió i felicitat, endarrere han quedat les crisis, l’atur i les retallades!

No hem creieu? Bé que us creieu que l’home va anar a la Lluna i no hi ha tornat en 40 anys, i que els EUA van remuntar una cursa espacial que tenien completament perduda. Quan va caure la URSS es va reconèixer que els míssils de les desfilades eren de cartró. En nom de la guerra freda, no es va fer la primera pel•lícula d’efectes especials? Un joc de nens això de la guerra de les galàxies.

No hem creieu? Si hem beatificat un Papa que en ple segle XX feia miracles! I corroborats per experts.

Ahir el meu dormitori era una màquina del temps. He tornat a l’Edat Mitjana! He vist un casament reial (gent superior, monarquies hereditàries) aplaudit per milions de persones, he vist beatificar un Papa que ha fet miracles aplaudit per milions de persones, he vist caure l’enemic número u del món sense cap prova, he vist fer oblidar a l’opinió pública guerres i desastres nuclears. He vist més pa i circ que en tot l’imperi romà. He vist inútils al poder.

Me’n torno a dormir, a veure si em desperto al segle XXI. Bona nit!

2 comentaris: