divendres, 18 de març del 2011

Menja flors al poder.

L’escrit d’avui no va de riure. Des d’aquí, tots els ànims i tota la sort al poble japonès.

Alguns ecosocialistes comunistes (menjaflors), han decidit donar lliçons a la humanitat aprofitant amb gran oportunisme el problema de Japó.

Ningú es felicita perquè les centrals nuclears resistissin un dels majors sismes registrats en tota la història , de 8,9 o 9,0 a l’escala Richter. Ningú explica que hi ha hagut un tsunami i s’han perdut milers de vides, hi ha hagut danys materials incalculables, ningú explica que és el caos.

Ningú recorda que les centrals nuclears han donat electricitat i han mogut el país durant 40 anys...

Si el món entrés en guerra (situació més probable estadísticament que un terratrèmol d’aquesta magnitud), no hi hauria també un perill immens de catàstrofe nuclear?

Això si, els opinadors menjaflors volen tancar les nuclears, gent amb brillantíssims currículums i que basen les seves sensates opinions en estudis rigorosos...tots recordem els avets de Nadal a pedals que van comprar a l’ajuntament de Barcelona, no? No cal gastar llum, ens gastem 214.00 € (i no es broma!) en avets a pedals....

Algú ha pensat quanta llum podrien gastar 5 avets amb 214.000€? I el material amb que s’han fet els avets, perquè treballar amb alumini també té un cost mediambiental, molt més car que talar un avet...

Doncs aquesta gent, manipuladora i ignorant, qüestionen l’energia nuclear perquè si. Senzillament, porten la veu cantant fanàtics sense formació.
Caldria parlar serenament del debat energètic, segurament el millor seria combinar totes les modalitats:d’eòlica, solar, nuclear, hidroelètrica, combustibles fòssils... Potser caldria no allargar la vida a les centrals sense invertir-hi per fer-les més segures. O potser se n’haurien de fer de noves.

Però els menjaflors radicals estan en contra d’això. Fora la nuclear, no cal cap debat!

Així, tornem a les espelmes? Renunciem al microones i l’aire condicionat? Fem cartilles de racionament elèctric a la població? Tornem 60 anys endarrere?
James Lovelock, creador de la hipòtesi de Gaia i considerat el pare de la ecologia moderna, defensa en les seves darreres obres (“La venjança de la Terra”, 2007) l’energia nuclear.

Denuncia que els energies renovables són una estafa, que tenen rendiments molt baixos i costos molt elevats (el produir una placa fotovoltaica genera uns costos enormes, a vegades superiors a l’energia que produeix durant la seva vida útil) i dóna com a única solució per mantenir el consum energètic de les societats l’energia nuclear. Indica que caI evolucionar el model actual de fissió nuclear cap a la fusió nuclear.

Però que importa el que opina la gent formada i els enginyers i científics del ram? És millor el que explica un militant menjaflors que ho ha llegit en qualsevol panflet.

El problema també es donar-los temps a les televisions i ràdios, i no convidar gent de nivell. Però això són figues d’un altre paner.

Fins i tot en situacions extremes el nivell ha de ser tan baix i manipulador?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada